Tordenskioldløpet er et gateløp med 10 og 5 km løyper som arrangeres av Freidig på Lade i Trondheim hvert år midt i mai. Første gang var i 1980 og i 2020 er det 41. gang løpet arrangeres. Sett derfor av tirsdag 12. mai 2020 allerede nå!

Under den store joggebølgen på 1980-tallet hadde løpet 2000 deltakere. Siden har det vært litt roligere, men nå er deltakertallet på vei opp mot gamle høyder igjen.

Vi inviterer mosjonister, joggere, løpere, koffertløpere – gammel og ung : – Tordenskioldløpet er delt inn i flere klasser og har plass for alle som tar utfordringen. Derfor kan hele familien bli med – ut fra hver enkelts forutsetninger. Målet er at flest mulig trøndere beveger seg med i joggefesten på Lade.

Tidtakingen gjøres med elektronisk avlesing av brikke i startnummeret ved målpassering. Resultatene er tilgjengelige på nett umiddelbart og kunngjøres også ved oppslag. Historiske resultater for hver deltaker er tilgjengelige på nett.

Den foretrukne påmeldingsmåten er via Internett. Samtidig kan man slå opp antall deltakelser og resultater siden 1997.

Skrivemåte

Den moderne offisielle stavemåten er Tordenskjold (med j) og dermed vil mange foretrekke å skrive Tordenskjoldløpet. Vi har imidlertid valgt å bruke gammel stavemåte for knytte sterkere historiske bånd til Tordenskiold, som med sin dristighet, innsatsvilje og taktikk utmanuvrerte sine motstandere, noe som sikkert også kjennetegner mange deltakere i Tordenskioldløpet. Man kan bruke begge stavemåtene i web-adressen.