10MILA 2015 Ungdomskavlen. (09.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skepptuna
Arrangør: OK Linnè & co
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 1
Distanse: 5.51 km
Tid: 28:45
10mila. Et løp jeg lenge hadde sett fram til. Mine viktigste arbeidsoppgaver idag var: sjekke koder, kompasskurs og gå i riktig førstepost. Før start var jeg nervøs, som alltid før en førsteetappe, men følte at jeg hadde ingenting å tape. Var ekstremt fokusert på å gå i riktig førstepost.

Hadde løypa med lysegrønne streker mellom postene.
S-1: Som forventet går det fort ut fra start, men passerer overraskende mange. Lars kommer opp på siden av meg, men faller, og jeg holder på å bli med. På grunn av min dårlige startposisjon (224), hadde jeg før start bestemt meg for å ikke se på kartet før jeg nærmet meg startpost, for å unngå å falle og for å avansere flest mulig plasser. Planen til førstepost var løpe rett på og ikke komme ut på veien, men siden resten av feltet gjør det, blir jeg med. Løper dog ikke så lenge på veien, men vet ca. hvor vi tar av og finner kursen. Kommer sammen med Halvor fra Nydalen, og vi utveksler koder og finner ut at vi har samme førstepost. Stopper opp på en post på en stein litt tidlig, men skjønner at vi ikke har kommet langt nok når jeg ser alle steinene som ligger før posten. Fortsetter, ser en post, sjekker koden; 41... Yes!
1-2: Når jeg kommer ut på stien/veien ser jeg Heming, som stod i første rekke, foran meg, og skjønner at jeg har avansert en del plasser.
2-3: Bra. Hører skogspeakeren si "freidig" når jeg løper forbi.
3-4: Fin kurs. Har kontroll med grøfta før posten. Er sammen med Nydalen og Kristiansand.
4-6: Bra. Ser overraskende få folk stemple på TV-posten, og begynner å få en liten anelse om at jeg kanskje ligger i teten.
6-7: Synes posten ser vanskelig ut, men holder kursen fra jordet, det samme gjør gruppa mi. På posten ser jeg blant annet MS Parma. Noen i gruppa har en annen post (38), og bommer.
7-8: Forferdelig kurs. Hele gruppa bommer 1 min, men er nummer 8 på denne posten. Uheldigvis slipper vi opp gruppa som gikk i feil gaflingspost på 7 her. Irriterende at jeg ikke stolte på meg selv her.
8-9: Bra.
9-10: Her har også den store gruppa som lå bak tetgruppa kommet opp. Vi har litt dårlig kurs fra jordet, og jeg er en av dem som innser det sist. Blir passert av 17 stykker på dette strekket.
10-M: Dårlig kurs til 11. Løper meg opp 5 plasser fra 10. Er helt uvitende om at jeg sender ut Vilde på en 20. plass, 28 sekunder bak førstemann. Visste det faktisk ikke før jeg fikk vite det av lederne i Freidig.

Deilig å få det til på 10mila. Morsomt at også hele laget løper såpass bra. Etter fantastiske etapper av Vilde, Dina og Mats ender laget til slutt på en 66. plass!
Vis kommentarer (0)
 
10MILA 2015 Ungdomskavlen. (09.05.2015) 10MILA 2015 Ungdomskavlen. (09.05.2015)