O-festivalen sprint (22.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Fornebu
Arrangør: Fossum IF
Land: Norge
Disiplin: Sprint
Distanse: 3.77 km
Tid: 15:04
Gj.sn. HR: 156
Maksimum HR: 207
O-festivalen sprint. Etter at jeg mislyktes såpass på NM sprint har jeg vært fryktelig revansjesugen, og så på dette som min største mulighet til å få revansje denne helgen.

Åpner bra og tar ledelsen allerede på 2. post. Får en følelse av at jeg har gått på en liten veivalgsblemme til 3. post da jeg underveis på strekket sjekker andre veivalg og ser det jeg tror er et mye kortere venstreveivalg. Overser selvfølgelig den fiktive sperringa som er satt opp der (som ikke vises på denne kartfila), så bra jeg ikke ombestemte meg og tok det veivalget. Løper stabilt og fint videre i det tekniske området før arenapassering, og leder med hele 9 sekunder på første melde (6. post).

Etter arenapassering endrer løypene litt karakter, fra å være tekniske og intensive til å bli mer løpsbetonte. Velger å løpe rett på til 9. post, da jeg vurderer rundt høyre og venstre til å være så lange at de ikke kompenserer nok for det man taper på sikk-sakk-rampene. Gjennomfører strekket veldig bra, men skjønner ingenting av kartet, og spesielt vegetasjonsskaleringa, inn i posten. På kartet synes jeg det ser ut som åpningen mellom hekkene skulle være 1-2 meter, men i virkeligheten var den nok ikke mer enn 40-50 cm. Blir derfor usikker på om det er lovlig å løpe der. Finner etterhvert ut av det, men ryker nok 10-15 sekunder (forresten ikke mulig å se hva som skjedde der da GPS-en har levd sitt helt eget liv i det området).

Hetser litt videre og gjennomfører dårlig til 11. Klarer også å misse stemplinga på 12. og må tilbake og hente den - tredje sprintløpet på rad med emit-tag dette skjer. Kunne blitt dyrebart... Har mistet ledelsen på 11. post, men tar den tilbake med riktig veivalg til 13. post. Tar også riktig veivalg til 14. post, og med en av mine livs beste spurter klarer jeg akkurat å holde unna med 2 sekunder for Aslak.

Veldig moro med første norgescup-seier! Spesielt deilig å få revansje etter NM sprint. Var mye mer avslappet og i mental balanse nå enn da, og klarte å sette sammen et helhetlig løp uten altfor mye tidstap. Etter et par litt trå sesonger, og som sagt litt stang ut i Stavanger, smakte denne seieren ekstremt godt.
Vis kommentarer (1)
 
O-festivalen sprint (22.06.2018) O-festivalen sprint (22.06.2018)