Hovedløpet Langdistanse H16 (12.08.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Beitostølen Nord
Arrangør: Øystre Slidre IL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 7.34 km
Tid: 44:52
Gj.sn. HR: 185
Maksimum HR: 204
Revansjesugen etter gårsdagen og klar for å gjøre et godt løp. Gjennomfører et ganske dårlig førstestrekk hvor jeg løper svingete og i tillegg får en liten sving inn i posten. Nøler inn i 3. Gjør lurt i å løpe rett på til 6, men også her blir ruten litt svingete. Holder meg i tillegg altfor lenge i lia i starten. 4. beste strekktid, 18 sek bak beste. På 6. posten går skolissen min opp, og jeg resonnerer meg frem til at jeg taper mer på å stoppe og knyte, enn hva jeg gjør på å løpe det siste kvarteret med løs sko. Bestemmer meg altså for å løpe resten av løpet med en sko som så vidt sitter på foten. Til 8. havner jeg for langt til høyre og må tråkle meg frem langs gjerdet, her ryker det 15 sek. Etter passering tenker jeg mer på hvor irriterende det er at første gang skolissen min går opp i et løp, går den opp i årets viktigste løp, enn at jeg må fokusere på å orientere. Som en konsekvens av dette bommer jeg 30-40 sek på 11. 12. er det bare flaks at jeg går rett i, ingen plan for strekket. Kommer i mål på en foreløpig tredjeplass, men innser fort at det blir en ny fjerdeplass da Vegard fortsatt er ute i løypa. Ender på 4. plass, 44 sek bak bronse.

En fjerdeplass markerer altså punktum på min hovedløpskarriere. En ganske stabil en sådan, hvor jeg på alle mine 6 hovedløp er innenfor topp 6 (1-5-5-6-4-4). På Hovedløpet 2017 er jeg totalt 47 sekunder unna to medaljer, uten å få en eneste en. Ubeskrivelig surt. Tar likevel med meg at jeg gjør to veldig gode løp når det gjelder som mest, og viser at jeg kan å prestere når det gjelder.

Ville vært interessant å se hvordan det hadde gått om jeg hadde tatt et litt bedre veivalg på sprinten og teipet skolissene mine ordentlig på langen. Hvem vet, kanskje hadde det endt med 2 medaljer? Men slikt er det vel uhørt av en o-løper å spekulere i ;)
Vis kommentarer (0)
 
Hovedløpet Langdistanse H16 (12.08.2017) Hovedløpet Langdistanse H16 (12.08.2017)