Lappee-Jukola 4. etp (19.06.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Laivavuori
Arrangør: Lappeen Riento
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 4
Distanse: 10.25 km
Tid: 77:15
Gj.sn. HR: 174
Maksimum HR: 190
Fikk æren av å løpe 4. etappe på Freidigs Jukola-lag. Var spent før start, men visste jeg sjeldent hadde levert en dårlig stafettetappe, og var derfor trygg på meg selv. Skulle være nøye med retningen og bruke de ryggene jeg fikk, men samtidig kunne orientere selvstendig når det var bruk for det. Etter mye god løping, spesielt på 2. og 3. etappen, blir jeg sendt ut av Håvard på en 118. plass.

1: Langt til startpost, men rekker å få noenlunde oversikt over 1-strekket. Ser at det er rett på som gjelder. Vil gjerne ligge en tanke til høyre hele veien for å få den utydelige stien og søkket nord for posten som siste sikre. Havner med NTNUI 2 og et par finske lag, og legger meg på rekka. Har absolutt ikke kontroll på hvor vi er, men sjekker kursen titt og ofte og ser at vi løper riktig. Ligger akkurat der jeg vil når vi løper opp på platået, men merker ikke at vi vinkler så smått til venstre. Vi treffer noe som jeg er sikker på er den lille stien jeg hadde planlagt å bruke, løper opp et søkk mellom noen skrenter og jeg er sikker på at jeg er på riktig vei. Resten av gruppa begynner å løpe mer mot høyre enn jeg har lyst til og jeg stopper opp for å få kontroll. Klarer ikke å finne noe av det jeg ser rundt meg på kartet, og innser at jeg har mista kontrollen. Blir lettet når jeg ser en post til venstre for meg, men gleden er kortvarig da det er kode 94 jeg er på, og ikke 93. Roter litt mer før jeg igjen kommer til den samme posten. Prøver forgjeves å lese meg inn. Ender med at jeg må krype til korset og spørre en kar som stempler på posten hvor vi er #flaut:/. Han viser meg, og jeg kurser mot posten min, men klarer fortsatt ikke å få tak på noe. Løper forbi den, men leser meg endelig inn på en post på skrenten/stupet sør-vest. Stempler på posten 8 minutter etter at jeg burde.

2: Bestemmer meg for å ta en nøyaktig kurs, men føler hele tiden at jeg må kjempe mot kompasset. Nærmest går hele strekket, mister kontrollen en liten stund, men kommer til slutt til kollen der posten skal ligge. Fabian Hertner kommer, og jeg øyner en mulighet til å få bra heng. Etter noen titalls sekunder i transe kommer jeg meg tilbake til kartet og innser at jeg har bommet nok en gang. Legger igjen enda en ekstrarunde før jeg finner posten. Taper nok drøye 2,5 min på hele strekket. Bra start, sjø.

3: Kurser og løper til toppen. Ser at neste strekk er et langstrekk, og tenker det kan være fint med en rygg til hjelp. Ser noen stempler på posten 30 meter foran meg og beiner bortover for å komme opp i ryggen. Bra TV-bilder.

4: Løper på kurs og noen rygger i starten, før Södertalje og Frol kommer i en voldsom fart bak meg etter kryssing av veien, og jeg øyner på nytt en mulighet til å få bra heng. Henger på de en stund, men ikke spesielt lenge. Järla kommer etter en stund, men må slippe han da jeg tryner hver tiende meter over myra. Har kontroll i ryggen på NTNUI 3 inn i posten.

5: I rygg på NTNUI-karen. Merker at han har stålkontroll o-teknisk, men synes ikke det går så fort. Har dog ikke selvtilliten o-teknisk til å løpe alene noe mer.

6: Ligger bak og observerer. Har lyst til å dra venstre, men vil ikke slippe ryggen.

7: Tenker ikke over at det kan være gaflet, og blir med NTNUI 3 på feil kurs. Skjønner det når jeg kommer ut på stien, og må si takk og farvel han.

8: Kommer med Johan TW fra Asker. Ser drikken og "helse-symbolet" på kartet fra lang avstand og beiner dit. Kurser videre, ser stupet og vinkler inn i posten.

9: Dårlig kurs. Synes det er diffust og legger igjen minuttet i sirkelen.

10: Over broene og opp skrentrekken. Løfter blikket når jeg kommer opp og ser posten. Asker ligger litt foran.

11: Innom posten på kollen og ut på stien. Synes Asker drar av litt tidlig og løper av senere fra stien. Kommer med en del lag inn i posten, blant annet et Linne-lag.

12: Flere nye lag kommer, blant annet Rajamäen Rykmentti og Fossum. Kontroll.

13: Henger på Rykmentti og Fossum men merker at jeg er altfor langt til høyre. Her har 5. etappen en post mye lenger sør enn 4. etappen, og jeg blir dratt med litt bortover dit før jeg bryter ut av klynga, dessverre for seint. Kommer ut på hogstfeltet, og begynner plutselig å kaste opp. Magen min er nok ikke vant til å løpe klokken 04.00 på natta. Finner posten etter drøye 2 min bom.

14: Rett i, men tregt.

15: Monstertråkk ned til veien. Havner med en fra Helsingin Suunistajat og Lidingös 2. lag. Lurt veivalg inn i posten.

16: Pace.

17: Blir passet av Scott Fraser :/.

M: Tregt, ikke så motivert.

Sender ut Mats på en 162. plass, og taper i underkant av 50 plasser. På 1. meldepost lå jeg på rundt 900. plass på etappeplassering, og kommer inn på 443. etappetid. Utrolig skuffet over min egen prestasjon. Får flyten på starten av 1-strekket, men mister den totalt etter bommen, og løper uten flyt resten av løypen. Samlet tidstap er på 13-14 minutter, og med et bra løp med flyt burde jeg løpt opp mot 20 minutter raskere, og kommet meg under 60 min. Ekstra irriterende når jeg egentlig følte meg ganske pigg, selv om lufta gikk litt ut av ballongen etter bommen til 1. Etter mye god løping etter meg ender laget til slutt på en 129. plass. Veldig skuffet over å ha ødelagt en mulig topp 100-plassering.
Vis kommentarer (1)
 
Lappee-Jukola 4. etp (19.06.2016) Lappee-Jukola 4. etp (19.06.2016)