Jukola 2015 1.etp (13.06.2015)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Pitkäketo/ Paimio
Arrangør: Paimion Rasti/ Turun Suunnistajat
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 1.
Hadde fått æren av å løpe 1.etp på Wings 2.lag. Var veldig spent før start, både pågrunn av at det var 1.etp på Jukola, men også fordi den målte 13.8km. Hadde aldri løpt så langt i konkurranse så var spent på hvordan det ville bli. Målet var å være offensiv, men være nøye inn i postene, i tillegg til å ha en bra følelse når jeg kom i mål. Hadde også forhåpninger om å tape under 2 min/km til teten, altså være ca. 25min bak. Hadde også som plan å ikke løpe meg opp i feltet( syra å løpe utenfor tråkket), men orientere meg opp( rett i= plasser tjent).

Til startpost: Nesten et strekk i seg selv. Startet på rad 60(?) tror jeg, med startnummer 1099. Sykt mye folk foran meg, men også 700 bak. Konsentrer meg om å løpe forbi flest mulig til startpost, istedet for å lese kart. Mye lettere å løpe forbi folk til startpost, enn det hadde vært i skogen. Får også utnyttet ferdighetene jeg opparbeidet meg gjennom 8 års hockeyspilling. Rekker å brette opp kartet de siste 50m inn mot startpost, får sjokk av hvor stort A2 er.

Post 1: Ser at jeg skal ut mot kraftlinjen. Legger bare kompasset langs streken og følger det toget som går i min kurs. Litt unødvendig å løpe over den første høyden.. Usikker om det lønte seg venstre eller høyre rundt kollen midt på strekket, men tipper at det var ganske likt. Posten er grei å ta, men fortsatt deilig å se at det står min kode på den.

Post 2: Løper bare på kurs. Møter folk på tvers av gaflinger. Føler at gruppa mi går litt langt til venstre og får dermed ikke noe panikk når jeg kommer i feil gaflingspost.+20sek

Post 3: Løpestrekk til TV-post. Tar noen plasseringer langs veien og passerer posten som nummer 308, ca. 3.50min bak etter 3,4km. Godt fornøyd med å ta inn 800 plasser på 20min.

Post 4: Bruker hele strekningen over jordet til å brette kartet. Får også i meg litt vann på drikkestasjon. Synes posten ser vanskelig ut når jeg løper oppover høyden. Blir også hindret av en del som begynner å gå, men tar posten fint.

Post 5: Planlegger egentlig å dra rundt venstre fordi jeg synes det så bedre ut, men når alle rundt meg drar høyre tør ikke jeg noe annet, ikke på Jukola. Angrer litt på dette i etterkant, men i følge analysen til WorldofO taper man 1min til venstre, så var kanskje ikke så dumt likevel. Inngangen til posten blir litt som til 2. Ligger bak og ser at vi løper litt langt til venstre i forhold til min kurs, så får ikke panikk når jeg kommer i feil gafling. Taper 40 plasser og sjansen til å få noe drahjelp opp til topp 300 +45sek

Post 6: Grei post.

Post 7: Løper bare på toget, rett i.

Post 8: Fortsetter bare å løpe på toget. Går ikke sånn alt for fort, men gidder ikke å bruke krefter på å løpe forbi utenfor tråkket.

Post 9: Ser rundt-muligheten ut fra posten. Gruppa deler seg i to, jeg følger de som drar ut venstre. Godt fornøyd med at jeg tok det beste veivalget.

Post 10: Bra med E6 gjennom grønten. Havner mellom to drikkestasjoner på veien, kjipt.. Posten tas imidlertid greit.

Post 11: Fortsetter bare å løpe etter toget, men merker vi kommer i vekstgrensehjørnet. Møter også mange lag som kommer ut av grønten, for så å ta en ny kompasskurs inn igjen. Skjønner dermed at posten blir vanskelig. Greier å ha bra retning inn mot posten og får en haug av løpere i ryggen min. Ender opp på den hvite flekken foran posten, men tolker den som den lille kollen, vest for posten. Løper inn til høyre, men ser et tog løpe ut fra posten lengre fremme. Tar posten greit derifra. +1.45-2min

Post 12: Mye nøling inn i posten. Litt dårligere flyt nå. +15sek

Post 13: Setter meg fast i grønten under streken. Skjønner at jeg bør komme meg ut derfra når jeg blir helt alene. Dagens dårligste periode på 11-12-13. Stempler her på en 390. plass, 13min bak etter litt over 8km.+30sek

Post 14: Bruker de første hundremetrene på å brette kartet. Uten gps-sporet hadde jeg nok ikke greid å si hvor jeg hadde løpt. Tar meg inn på hvor vi er når vi passerer den første stien som ikke er så veldig langt i fra posten. Tar plasser på at flere trodde vi passerte den andre stien og begynte å lete etter posten på en høyde for tidlig. Leder an toget mitt inn mot posten og tar igjen et annet tog. Synes det er ille at jeg taper 5min til beste strekktid her, begynner kanskje å bli sliten?

Post 15: Greit strekk. Bruker strekket til å få i meg en gel. Får svelgt litt, spyr resten opp på buksa. Banan og jordbær smak slo ikke ann..

Post 16: Drikker 4 glass vann, både fordi jeg er tørst, men også for å fjerne litt gel-smak. Kvikner i allfall til litt etter gelen. Litt usikker inn i posten, men tar meg inn på høyden til høyre. +30sek

Post 17: Løper bra på, men kommer litt langt til høyre. Stempler rett bak Johan AB fra Frol 2.

Post 18: Greit strekk. Ligger her på en 379. plass. Tipper denne posten ga gode TV-bilder, fordi det var meget fint der.

Post 19: Planlegger egt. bare å løpe rundt høyden, men ender opp med en høyre variant. Angrer på dette i etterkant. Også litt dårlig inn mot posten.+1min

Post 20-M: Syra, men løper bra på. Tapte nok noen plasser på veivalget til 19. ettersom jeg veksler som nummer 389. Fornøyd med å ta 3stk i spurten.

Veldig fornøyd med løpet. Greier å holde planen og går ikke på smellen. Skulle helst sett at jeg vekslet noe tidligere, men vanskelig å komme veldig langt fram, når man starter som nummer 1100. En godkjent Jukola-debut.
Vis kommentarer (2)
 
Jukola 2015 1.etp (13.06.2015) Jukola 2015 1.etp (13.06.2015)