Hovedløpet Lang (10.08.2014)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Blommen
Arrangør: Verdal OK
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Sesongens mål, HL lang. Hadde studert både kart, PM og flyfoto nøye før start så var godt forberedt. Viste hvor start var ca. og at det var en del hogst rundt 1.post alternativene. Formen var god på sprinten og mentalt burde jeg være klar.

S-1: Presterer alleredeut fra startpost å dra feil sti. Den stien føltes naturlig å ta, men skjønner etter 50m at det er feil. Blir stressa, sjekker ikke kartet godt nok og løper tilbake til startpost. Drar så riktig sti, men overser det ene stikrysset og kommer opp i hogstfeltet. Hadde kunne kommet ditt en del kjappere ved å fortsatt den stien jeg tok og så kutta. Resten av posten går greit. +1min
1-2: Bra gjennomført, rett i.
2-3: Ser to-tre forskjellige veivalg, rundt venstre, stien og så rett på, eller stien litt lengre og så inn til venstre. Velger det 2. Tror også det er det sikreste. Strekket går helt som planlagt helt til jeg kommer ut av grønten og møter Jørgen Baklid. Er da egt ganske sikker på at den skal ligge lengre ned, men han sier han har lett overalt nedi der. Vi ser litt rundt der jeg kom ned først før jeg er overbevist om at denligger lenger ned. Løper litt nedover of finner den greit. +1min
3-4: Strekket går bra. Kommer på myra midt på strekket, men finner litt dårlig trasee derfra og inn i posten. Posten er mye tydligere enn den gropapå kartet skulle tilsi. Ser den fra 40m avstand.
4-5: Høyt tempo Baklid setter opp nå. Han har litt skeiv kurs og jeg ser posten. Møter han 15m etter at jeg har forlatt posten. Bra strekk.
5-6: I det jeg drar ut fra posten er jeg sikker på en ting. Jeg skal utpå stien. Er ikke så sikker om jeg skal kjøre stien helt opp til det hvite eller beine fra stikrysset gjennom grønten, mer rett på. Jørgen beiner seg iallfall rett opp i ryggen min og drar i et ganske bra tempo. Blir til at vi kjører rett på. Jeg drar gjennom grønten, han inn i posten. Taper 35-40sek til beste strekktid så tror det lønte seg med helt opp til det hvite.
6-7: Lite kortstrekk. Sleiver med 10m, Jørgen med enda mer.
7-8: Dagens rareste strekk. Går i grei fart ned lia og tror jeg vet hvor jeg er. Drar så opp i mot posten(tror jeg). Får ikke så mye til å stemme, men stoler på kursen. Kommer i et søkk og drar 5m opp i det førjeg ser posten 20m lengre ned. Her var kartet rart. Tror jeg kanskje taper 15sek, viser seg å være 1min.
8-9: Beiner rett på med Baklid, her ble det garantert tråkk, men starta tidlig så hjalp ikke oss noe.
9-10: Merka strekk, får høre at jeg leder med 4min, og det på Jørgen. Vet jeg har bomma sånn 2min, tror jo ikke at 8. var noe å snakke om som bomming.
10-11: Jørgen som har 9.55 på 3000m kjører hardt oppover merka løypa til ny startpost. Får høre fra Kongsberg leiren at jeg henger og rekker å gi de et lite håndtegn. Sprekker litt opp mot startpost etter Jørgen sitt tempo og begynner å gå noen meter. Finner posten greit for det via søkket også rundt grønten.
11-12: Tar igjen Jørgen som løp litt ifra mot 11. Han har litt rar kurs til 12. og finner den før han via myra og kanten av kollen.
12-13: Beiner bare rett på på kurs. Passerer en sti før vi kommer på lysløypa. Løper på kurs mot kollen, jeg kommer15-20m for langt til venstre, her ryker 5.plassen.
13-14: Jørgen gikk rett i 13. så løper bare på ryggen hans på dette enkle kortstrekket.
14-15: Løper bare å kontrollerer bak Jørgen, kommer ned søkket. Han gjør en paralellfeil og drar på åsen altfor langt nord for posten. Jeg har kontroll og kommer i sti krysset. Beiner på og finner posten. Bra strekk, men tror det lønte seg mer rett på.
15-16: Tar igjen Even-Johan som tok bronse igår med 10min. Han løper noe sykt på dette C-strekket og jeg får god drahjelp.
16-17: Stusser litt på at gjerdet ved den 1. lysløypa er sikkerhetsnetting, men ser posten ned på den andre lysløypa og løper dit.
17-M: Beining, sykt syra! Får litt drahjelp av Even-Johan.

Endte tilslutt på en 6.plass, 2.49 bak Kasper. Har 3 1'min itillegg til noe sleiv så blir vel mellom 3 og 4 min tidstap. Skuffende med så mye på et HL. Målet neste år får være å ha under 1min tidstap!
Vis kommentarer (0)
 
Hovedløpet Lang (10.08.2014)