KM Lang (23.08.2014)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Jervfjellet
Arrangør: Malvik IL
Land: Norge
Disiplin: Lang
KM langdistanse fra Jervskogen.. Forventet et ganske fint terreng uten de tyngste bakkene. Kjente på oppvarminen at låra var greit tunge etter noen beinharde spenst- og lår øvelser i gymmen dagen før.

S-1: Kommer meg inn på kartet ganske fort og legger meg under skrentene ca midt på strekket. Deretter passerer jeg en stein, så en til, før jeg slipper meg ned i myra hvor posten skal ligge. Møter Sivert som startet 2min før meg ut fra posten. Kommer samtidig inn i posten som Knut Sveinung i H21, dagens eneste perfekte strekk.
1-2: Planlegger ikke 2.strekket helt før jeg drar fra posten. Blir for ivrig og drar ut i den retningen Sivert kom fra. Sjekker kursen og ser at jeg bør ligge lengre til høyre, men greier ikke å få meg til det. Mye nølinf før jeg kommer inn i ringen. Skjønner ikke helt hvor jeg er og surrer rundt i 3min.
2-3: Ser egt rundt venstre som det eneste alternativet og kjører litt på langs bekken. Opp fra myra ser jeg at retningen er litt langt til venstre, men greier ikke å få meg til å endre det. Når jeg først endrer, drar jeg for mye til høyre, skjønner også lite av kartet i dette området, men er heldig og ser posten 20m til venstre for meg.
3-4: Bruker dette strekket til å lese veivalget til neste strekk. Begynner å nøle før jeg har kommet langt nok og taper 15-20sek. Unødvendig.
4-5: Har sett meg ut at det er kortest( og kanskje finest) rett på. Kjører da bare kurs mot den store myra før skrentene og har kontroll med avstanden til kraftlinja til høyre. Er litt diffust oppå åsen etter den lille dalen, men løper ut på den åpne myra før posten. Tar posten greit derifra. Tar igjen Sivert med 2min på posten, men blir også tatt igjen av Håvard med 6min. 2min bak Håvard på strekket, men bra gjennomført for det.
5-6: Beines bra ut fra posten. Tryner to ganger og mister kontakten med Håvard og Sivert. Syns kursen er litt for langt til høyre så prøver å rette opp litt. Treffer steinen som er litt til høyre og tar posten derfra, Håvard og Sivert stempler 5sek bak. +25-30sek
6-mål: bare beining på slutten. Håvard løper ifra og jeg begynner å gå opp til 7. Lite motivasjon å løpe når dagsformen er dårlig og jeg har blitt tatt igjen med 6min. Løper/jogger de siste postene.

Endte faktisk med sølv, men over 8min bak Håvard. Skuffende løp
Vis kommentarer (1)
 
KM Lang  (23.08.2014)