10MILA - 5.etp (28.04.2019)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Glimåkra
Arrangør: 10MILA
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 5
Distanse: 13.1 km
Tid: 80:30
10MILA. Årets snakkis gjennom vintertreningen. Hele laget var taggad og ville ut å gjøre jobben. Tung start for Mats på starten av etappen, men han snudde trenden som en helt og kom seg respektabelt igjennom. Gutta etter leverte og sendte meg ut som nummer 48.

Løper ut sammen med Angelniemen Ankkuri. Spiker de første to postene. Litt dårlig kurs inn til 3., og havner noe bak. Jobber jevnt for å plukke inn AA igjen mot 4., men kjenner at det ikke svarer særlig bra i bena - uvant å løpe kl 02.
Inn til 6. får jeg totalt sjokk. Skulle i utgangspunktet løpe i det hvite rundt det grønne for så å ta stien, men så aldri det hvite. Tusler gjennom det grønne med null sikt. Overser også posten på kollen så blir en liten runde. Til 7. er jeg klar på at det skal rundes, men ser ikke den gode høyrevarianten. Har bra koll til jeg er ute på hogsten, men mister så litt avstandsbedømming og løper for langt. Går 2min her.
Blir plukket av en større gruppe. De har annen gaffel, men blir med litt lenge mot dems. Helt alene videre og havner veldig langt høyre til 10. Spiker heldigvis 10 og møter på ny gruppa som er på vei inn i posten bakveien. Dum bom til 11, og er tilbake i gruppa.
Til 12. vet jeg ikke hva som skjer, men tror jeg muligens orienterte fra 10 til 9 på dette strekket, fikk ingenting til å stemme og måtte lese meg inn da alle løp langs steingjerdet, mens jeg ville over..
Tar kommandoen inn mot 13, og popper en gel på veien. Løper alene rundt høyre, men var en del kjappere til venstre. Plukker gaflingene videre, og kjemper meg inn til steinen i myra. Løper OK på langstrekket, men bommer på ny inn i 20. Plugger også ut lykta ut av posten her, så må plugge inn igjen på stien, tar litt tid. Snill gaffel på haugen, setter meg fast i litt stein siste delen - burde nok løpt helt venstre og fått posten nordfra.
Avslutter løpet med en urimelig bom på nestsiste, går ca. 2min.
Får vekslet brodern over på 47.plass. Ikke fornøyd med mitt løp, fra 5.post og inn er det for mye rot og dårlig flyt. Unngår noe større bommer, som er det viktigste, men uansett under pari. Heldigvis løper resten av laget mye bedre enn meg og vi kommer inn på en 45.plass - noe vi er godt fornøyd med!
Vis kommentarer (0)
 
10MILA - 5.etp (28.04.2019) 10MILA - 5.etp (28.04.2019)