10Mila - 8:e (29.04.2018)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Kjarringboda
Arrangør: 10Mila
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 8
Distanse: 12.79 km
Tid: 79:45
Gj.sn. HR: 174
Maksimum HR: 187
Veldig taggad for 10mila i år. Var bra stemning i laget og vi hadde forberedt oss godt på hjemmebane gjennom vinteren. Målet var klubbrekord (45) og muligens topp 40. Fokus var å løpe sikkert, men fortsatt være offensiv. Gikk ut som nummer 41 etter stabil og bra løping gjennom natta av gutta, i rygg på Nordberg og Nydalen.

Deilig å få gå ut i det sjiktet man ville gå ut. Trodde derimot ikke at jeg skulle gå ut med en løper som Nordberg, men bestemte meg for iallfall å prøve å utnytte han i starten. Gikk forholdsvis fort til første post, men var mye kurver å orientere på så hadde grei kontroll, IKHP karret seg også opp. Til 2. synes jeg Nordberg løp litt mye mot venstre, noe som visste seg å stemme da vi hadde forskjellig gafling. Plukka min greit sammen med HP - dette var siste gang jeg så noe til Nordberg. Jeg og HP dunka fint videre, safe til 4., en liten 15-20s til 5. Hadde plukket 3s på IFK på 6.post.

Skilte lag med HP på langstrekket. Var ganske klar på at jeg ville ut på veien. Løper godt og henter Hagaby på det åpne området. Gjør så en feil inn i posten, da jeg ikke ser skrenten i ringkanten på kartet og tror jeg har løpt for langt. Går ca. 1min og møter HP inn i posten igjen. Vi er videre en trio. Taper litt til 8. på en stygg vinkel inn i posten.

Mister HP i gaflinga, da de har D-varianten. Hagaby blir med meg til steinen, men var nok ikke riktig da jeg ikke ser noe til han siden. Har tapt 1,5min til IFK fram til 12. Ser ryggen til HP ut fra 12., men greier ikke å hente han inn. Fortsetter fint på langstrekket, men mister tommelgrepet og begynner å orientere til feil post. Står lenge stille (25s) før jeg heldigvis skjønner tegninga og ikke føkker til noe. Greier likevel å misse 1min i posten, slapt - taper nok over 2min på dette strekket.

Mister nå litt flyt og får en liten sleiv (20s) til neste post. Løper litt stakato på postene videre, men treffer de greit. Gjør et håpløst valg på det siste langstrekket - for mye respekt for skrentene. Taper ca. 1,5min. Sliten på slutten, kjenner at det er svært uvant å løpe kl 6 morgenen, men greier å holde ryggen til en øst-europeisk variant fra Arla. Fint å veksle over til Johan som nummer 42.

Alt i alt bra fornøyd. Veldig fin start før jeg begynner å rote litt halvveis. Holder det OK sammen, men en grov veivalgmiss på slutten trekker ned. Uansett et bra gjennomført stafettløp.

Vi blir tilslutt nummer 42, noe jeg synes er veldig bra med stort sett bare juniorer/yngre senior + to gubber på 50ish. Selv om noen ikke er helt fornøyde så holdt vi det bra sammen. Vi har også litt stang ut på f.eks långa, så er fett å se at man kunne vært enda høyere oppe å nikket med litt mer flyt. Blir kalas neste år.

Vis kommentarer (0)
 
10Mila - 8:e  (29.04.2018) 10Mila - 8:e  (29.04.2018)