NM Stafett (11.09.2016)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Klungsetmarka
Arrangør: Bodø&Omegn OL
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Etappe: 2.
Distanse: 7.74 km
Tid: 50:27
Gj.sn. HR: 177
Maksimum HR: 188
På lag med Eidsmo Jr og Sr. Gikk ut som nummer 22 etter svært sterk løping av Håvard, med unntak av en post. Kjente på oppvarm at bena var bedre enn de foregående dagene, og hadde fokus på å løpe selvstendig.

S-1: Planla allerede ut fra start å sikre med skiløypa. Løp sammen med Håvard Haga, Vetle Ruud-Bråten og Øystein Kvaal Østerbø. Løp med Haga hele veien opp til stien, ser ut til at vi løp et tråkk og stien, men var greit der vi løp. Inn i posten så jeg Vetle RB og Kvaal løpe forbi posten rett før meg. Vet ikke om de hadde samme gafling eller om de skulle videre.
1-2: De andre forsvant inn i grønten med en gang, men jeg løp litt lengre på stien.
2-3: Fornøyd da jeg løp ut på trakorslepet og følte det var bra stafettløping, men trodde jeg skulle se posten, noe jeg ikke gjorde.. Gikk på en smell, og alt håp om å bli med de beste videre var ute. +1.45min
3-4: Noe sikksakk løping. Tror dette var av de lengste gaflingsvariantene, da 4.posten ligger en del lengre ned enn de andre. +15s
4-5: Dårlig utgang, så ingen rundt meg. +15s
5-6: Så Terje og Mattis litt lengre opp i bakken på strekket og fikk litt sjokk av at de hadde passert meg, da jeg ikke trodde at de vekslet så nærme meg som de gjorde. Hadde ødelagt kartet inn i posten, så det var ulesbart. Prøvde å gjette meg fram til posten, men ble litt tidstap. +45s
6-7: For engang skyld god fart og bra kontroll. Møter Mattis inn i posten.
7-8: Tenker å løpe øst ut av posten, men aldri slik og følger søkket ved siden av istedet. Noe sulling før vi finner ut hvor vi er. +2.15min
8-9: Ser en del lag foran og prøver å øke tempoet. Sammenligner koder med Mattis, men vi skiller lag ved grønten. Møtes inn i posten.
9-10: Strek
10-11: Mer optimalt å løpe rett på? Fulgte bare de foran iallfall.
11-12: Sammenligne koder med Mattis, konkluderte med at siste runden var ugaflet.
12-13: En noe publikumskåt Mattis setter opp farta på passering. Får beskjed av Tomas om å ta igjen en haldenser type veteran. Henter han opp mot posten.
13-14: Haldenseren legger seg langt ned ut av posten, så blir liggende foran. Føles ut som ryggen er fri, men vet ikke om den var det.
14-15: Gunner ned skråningene, men finner ikke monstertråkket til posten og møter en større gruppe.
15-16: Tråkk
16-17: Ligger bak en fra Tyrving
17-18: Slår de som ligger bak i spurten og veksler som nummer 28.

Alt for mye tidstap. Artig å gå ut med de beste, og trodde at jeg skulle få løpe litt lengre med de etter å ha gått rett i de to første postene, men slik ble det ikke. Ellers altfor store gaflinger, taper litt på gaflingen i starten og veldig mye på 6.posten. Heldigvis hadde jeg ikke den ekstra posten etter 8. Den var drøy. Gjør et godt løp fra 8ern og inn, og henter 10 plasser, samtidig som jeg ikke taper altfor mye til Yngve (1,5min)
Vis kommentarer (0)
 
NM Stafett (11.09.2016) NM Stafett (11.09.2016)