Lappee-Jukola - 2.etp (18.06.2016)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Laivavuori
Arrangør: Lappeen Riento
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 2.
Distanse: 14.08 km
Tid: 90:07
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 183
Løp ut som nummer 293, og hadde fokus på å gjøre et stabilt stafettløp. Dette innebærte å tviholde på kompasset, bruke de rundt meg og løpe fort der det var mulig.

S-1: Prøver å få oversikt over strekket mot startpost. Tenker å følge det tråkket som går i min kurs for så å løpe over kollen. Tar en del plasser, men ingen som vil følge med over kollen så ble til at jeg løp rundt. En del køløping. Løper litt med Jens Rönnöls fra Täby, men han hadde en annen gafling.
1-2: Tviholder på kompasset. Møter en del folk som bommer.
2-3: Løpe på, i rygg på en kar med greit tempo. Har hentet ca. 50 lag hit.
3-4: Tar plasser over hver bekk, da det er finner som setter seg fast hver gang. Noe nøling inn i posten, da jeg kommer helt alene.
4-5: Ser ryggen til en gruppe ut fra posten så løper meg opp i den.
5-6: Avanserer i gruppa. Har tatt nye 30 lag.
6-7: Ligger nestførst i gruppa, kommer noe langt ute i myra. Møter en del folk på posten.
7-8: Løper forbi en del gamlinger i starten, bla. Enga. Ligger helt først bortover kollene, bra sprut i bena. Møter en gjeng som har løpt veien. Plukka 20 plasser på dette strekket.
8-9: Ser at dette er en vanskelig post og skjønner også at den er gaflet. Går rett i en post på høydepunktet før posten, og de fleste rundt meg løper rundt i alle retninger. Jeg stoler på kompasset og får kontroll inn mot posten. Er helt alene.
9-10: Fortsatt helt alene, men møter noen på tvers av gaflinger. Nøler litt da jeg bare ser meg til venstre, mens posten lå 5m til høyre for meg.
10-11: Løpestrekk. Vet at jeg stempler riktig, men leste feil postkode på kartet så nøler litt ut av posten. Ligger her som nummer 152.
11-12: Burde løpt ut høyre, men blir med de jeg løp med ut på veien. Løper sammen med en russer, taper ikke nevneverdig.
12-13: Går fort med russern.
13-14: Er fornøyd med at det er passering, men får en liten mental knekk når jeg ser at sisterunden er såpass lang. Har her 73. beste etappetid, ca 5min bak beste.
14-15: Trøkker bra på passering, men begynner å røyne på.Får også en sleiv inn i posten. Var ganske tett skog, og brukte litt tid på relokalisere. +30sek
15-16: Løper fort videre, men er litt kø i grønten fordi jeg tar igjen gående 1.etp løpere. Burde vært hardere på kompasset ettersom jeg kommer for langt til venstre. +30sek
16-17: Taper nok en del tid på å passere enda flere 1.etp løpere i grønten.
17-18: Ligger først, men ser en lita klynga 15sek foran. Prøver å løpe opp, men senker farta i skogen. Synes jeg løper på noe myr-aktig så vinkler opp til høyre, får med meg en gjeng. Husker jeg snudde meg for å se om det var noen bak, og samtidig så en refleks like til venstre. Viste seg i ettertid å være posten.. Taper ca. 2min og 30plasser.
18-19: Begynner å blir veldig sliten og magen er litt småuggen. Har ikke mye kontroll, men løper bare med de rundt meg. Får i løpet av strekket snudd den negative tankegangen om at det er langt igjen, og får også avsluttet den dårlige perioden(15-18). Liten sleiv inn i posten, men ikke mye å snakke om. Plukker ca. 15 plasser på strekket.
19-20: Har bra kontroll, ser at vi begynner på tilbakeveien og får en liten boost.
20-21: God kontroll, tviholder på kompasset til jeg møter bekken.
21-22: Møter en klynga fra en annen gafling.
22-23: Kommer sammen med Gulli, men går ikke veldig fort over hogstfeltet.
23-24: Løper mer rett på enn de rundt meg og taper bare 4sek til best strekktid.
24-25: Gulli kjører på i et voldsomt tempo på veien og legger seg i tet på gruppa. Blir med når resten kjører rett på, men mister Gulli da jeg ikke ligger av de første i gruppa.
25-M: Bare å jobbe. Tar 4 plasser i spurten og er fornøyd når det lyser 150 ish på tavla i det jeg runder svingen på oppløpet.

Er egentlig veldig fornøyd med løpet. Store deler blir gjennomført perfekt hvor jeg har en meget god flyt og gjør det jeg hadde planlagt på forhånd. Dessverre gjør jeg noen misser på sisterunden, men sitter uansett igjen med en god følelse. Laget gjør jobben videre gjennom natta og morgenen, og vi blir nummer 132 med 5 løpere under 18 år!
Vis kommentarer (3)
 
Lappee-Jukola - 2.etp (18.06.2016) Lappee-Jukola - 2.etp (18.06.2016)