JWOC Testløp/ NorgesCup Langdistanse (05.06.2016)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Varingskollen
Arrangør: Nittedal
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 12.44 km
Tid: 100:36
Gj.sn. HR: 171
Maksimum HR: 186
Prøvde å nullstille fra gårsdagen, og var klar for en tøff langdistanse. Vr gotdt forberedt på veivalg, men var også usikker på o-teknikken etter gårsdagen. Bestemte meg i hvertfall for å ikke gi opp selv om jeg bomma.

S-1: Var forberedt på langstrekk og tok det veldig rolig ut til jeg hadde en klar plan. Fulgte den hele veien og hadde ganske kontroll, men så gikk det helt galt. Møtte på et søkk med en sti i og fikk det for meg at jeg hadde løpt for langt, selvom jeg hadde hatt full kontroll for 150m siden. Så også et hogstfelt til høyre, så da begynte jeg lete etter posten. Tok en del tid før jeg skjønte hva jeg hadde gjort. Inngangen etter bommen derimot var fin, så om jeg hadde kjørt den videre, uten å stoppe og lete, hadde det blitt et bra strekk. +5.30min
1-2: Tok noen sekunder på poste for å pørve å nullstille. Leste litt lite kart og tenkte heller mer på hvor udugelig jeg var. Hadde ikke mye kontroll på slutten av strekket, men kom med Peter inn mot posten. +1min
2-3: Dårlig trase ut av posten, men lå i rygg resten. Hadde lite kontroll fra vi tok av stien til vi stemplet på posten. Brukte mer tid på å prøve å nullstille.
3-4: Tungt, gikk en del. Eidsmo gikk ikke for å si det sånn, han slo meg med 1min på strekket..
4-5: Tok ut veivalget mot 4. Bra gjennomføring, begynte å få nullstilt meg.
5-6: Lå bak Peter og kontrollerte, og merket at han dro for langt venstre. Fikk øye på Elias opp mot posten. Motivasjonen kom tilbake.
6-7: Prøvde å løpe inne Elias, men tok en liten runde på 1. kollen, uvant å orientere alene. +20sek
7-8: Tok meg god tid til å drikke og ta ut veivalg. Synes venstre ga for tøff og vanskelig inngang, og ville ikke ha S, så valgte høyre. Tror det va en bra løsning, og hadde nok gått en del fortere med litt mer flyt. Møtte Håkon RB og Elias i det jeg kom ut på stien, ga motivasjon å kjenne at det var et tempo jeg kunne holde.
8-9: Lå bak, ikke veldig kontroll i starten, men fikk det når vi kom på platået midtveis.
9-10: Lå bak Håkon hele strekket, han løp utrolig bra. Hadde lite kontroll, annet enn at vi hadde god kurs, men fikk kontroll da vi passerte myra ca. halvveis.
10-11: Spotta steinene i utgangen tidlig, så la meg litt mer til høyre enn Håkon. Grei posttagning.
11-12: Kjente at tempoet til Håkon var høyt, men greit å henge med i. Problemet var mer at jeg ikke greide å se veldig mye på kartet samtidig, prøvde derfor på en litt annen trase, men hørte Håkon hele tiden. Så han ikke noe mer fra etter kollen inn mot posten, selv om han ifølge gps-en bare var rett foran.
12-13: Uvant å orientere alene igjen, en del nøling, men greit.
13-14: Bestemte meg fort for venstre. Løp litt forbi sise stien jeg skulle inn, burde kutta. Litt dårlig utgang og.+20sek
14-15: Liten sleiv +10sek
15-16: Inn til arena, følte meg overraskende pigg. Skuffet over ingen glass med vann..
16-17: Løp rett forbi posten +5sek
17-18: Klokka stoppa trolig i utgangen og starta den ikke før på vei mot sistepost, men løp venstre. Dårlig gjennomføring og posttagning, løp til en tur-o post istedet. +30
18-19: Bra, løp så og si rett på.
19-20: Greit
20-M: Krise, så bare en oppfangende merkebånd, men ikke noe videre på siden av det. Så at mål var rett frem på kartet, så løp bare dit. Kom ut på en parkeringsplass og skjønte ikke en dritt. Løp tilbake til posten og stemplet på nytt i frykt for at jeg hadde vært på feil post før. Tapte 1.49 til beste spurttid..

Dårlig åpning, og blir redda av at Peter kommer. Løper greit i det lille partiet jeg er alene, før jeg igjen får litt drahjelp. Greier meg videre greit alene før det svikter på sisterunden, men tapte vel bare en plass på dette. Løpet i seg selv er ikke mye å skryte av med altfor mye tidstap, men må ta med meg en del gode strekk, gode ben, at jeg holdt distansen bra og at plasseringen i H17-18 er godkjent. Opp i ringa mot Jukola og O-Festivalen nå!
Vis kommentarer (0)
 
JWOC Testløp/ NorgesCup Langdistanse (05.06.2016) JWOC Testløp/ NorgesCup Langdistanse (05.06.2016)