Hovedløpet Sprint H16 (08.08.2015)
Kategori: Viktig konkurranse
Kart/område: Langestrand
Arrangør: Larvik OK
Land: Norge
Disiplin: Sprint
Distanse: 3.56 km
Tid: 14:30
Gj.sn. HR: 190
Maksimum HR: 209
Etter måneder med forberedelser og et godt trenings-år var endelig Hovedløps-helga kommet. Skulle bruke sprinten til å få inn den gode følelsen før langen. Hadde et lite mål om topp 6, men er jo ikke akkurat kjent som en sprinter. Men om jeg ikke satset på sprinten hadde jeg i ihvertfall forberedt meg bra. Jeg og Simen hadde lagt utallige løyper, sett på streetview og flyfoto, og brukte mye av siste uka til å spille kartet(Langestrand) på CF.

Var veldig nervøs før start og kjente meg ikke ekstremt bra på oppvarmingen. Men fikk veldig troen på forberedelsene våre, når Simen vant med 50sek i formiddagstimene. Hadde hatt en bra prat med Pappa i forkant og fikk ordentlig fokus når jeg pratet med Tomas 5min før start; "Rolig de første tre postene før du finner flyten og har mye å avslutte med. Ligg på forskudd og les hele strekket. Dette kan du!" Med disse ordene var jeg klar for HL sprint.

S-1: Hadde tippet riktig start og følte det var betryggende. Greide ikke helt å bestemme meg for venstre/høyre, men valgte høyre. Det er 2m kortere enn helt rundt venstre, men en kvote mer opp så kanskje litt treigere. Lyngen åpner som vanlig hardt og er 7sek bak.
1-2: Ganske sikker på at venstre lønner seg. Får også med deg farta ettersom det var touchfree.
2-3: Greit strekk. Bruker strekket til å lese strekkene inne på skolen, men synes de kjappeste løp fort opp her. 4sek bak beste strekktid.
3-4: Tror nok tilbake kanskje lønte seg, men vil anta at det ikke var så stor forskjell.
4-5: Trappa, enkelt og greit.
5-6: Løper rundt høyre for å få med meg farta, men løper litt forbi posten. +3sek
6-7: Hadde tenkt å løpe tilbake rundt barnehagen, men ble litt stresset etter "bommen", så trappa ble løsningen. Posten er grei, selv om en del bommet på den.
7-8: Følger tråkket, men havner på steinen ved det grønne hvor det også er en post. Taper nok her litt på traseen. +3sek
8-9: Grei post, prøver å lese på langstrekket.
9-10: Står mellom seks til åtte sekunder på posten ifølge gps-en for å være sikker på veivalget. Tenker først høyre, men ser så at venstre er mye lettere o-teknisk. Velger da dette. Hadde også løpt mye på de veiene den siste uken( CF), så trengte ikke å orientere så mye. Leste heller videre på løypa.
10-11: Velger venstre rundt huset fordi jeg vil løpe på asfalten. Tapte nok ikke noe på det.
11-12: Litt dårlig utgang ettersom jeg tror inngangen skal være litt nærmere hjørnet.+3sek
12-13: Bra.
13-14: Lett post.
14-15: Er sikker på veivalget inn til passering. Hadde på forhånd sett at hvis posten lå på venstresiden av veien ville venstre lønne seg, det samme med høyre. Ettersom den lå nesten helt ute på veien, var det nok ganske likt, men tror fortsatt jeg sikret medaljen her fordi mange gikk i fella, eller gjennomførte dårlig.
15-16: Peise på.
16-17: Enda et løpestrekk.
17-18: Velger det beste veivalget. God S
18-19: Velger dessverre feil veivalg og gullsjansene ryker, men tviler på at jeg hadde greid det. +5sek
19-20: Hører at mange Freidig-folk heier og tenker kanskje at jeg kjemper om topp 6.
20-M: Godkjent spurt. Er veldig overrasket over å gå inn til 2.plass.

Veldig fornøyd med løpet. Greier å prestere når det gjelder. Deilig at det endelig løsner, har ventet lenge på det. 10-15sek tidstap er ikke dårlig. Er deiligere å være 11sek bak gull enn 5sek bak, da er det surt.

Vis kommentarer (0)
 
Hovedløpet Sprint H16 (08.08.2015) Hovedløpet Sprint H16 (08.08.2015)