Natt-mellom fra Saga (løype fra onsdagens nattrenn) (02.12.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Bymarka / Leirsjøen
Land: Norge
Disiplin: Nattorientering, mellomdistanse
Distanse: 7.45 km
Tid: 63:06
Gj.sn. HR: 152
Maksimum HR: 177
For lite søvn i det siste, og det merka jeg. Var ikke spesielt mye futt i beina. Sleit med å holde fokus oppe også. Ikke spesielt god flyt i orienteringa. Egentlig litt utrolig at det ikke ble mer bomming enn det ble.

1. Brukbart, men litt stakkato i tempoet inn mot posten. Er ikke ordentlig på forskudd.

2. Bra

3. Litt treig ut av 2. Ellers bra. GPS-en kan gi inntrykk av at jeg ikke er helt innom posten her, men det må skyldes dårlig signal eller noe slikt. Jeg følger stien inn til et tydelig hull i bakken.

4. Stygg MP. Her er det minst tre ting som går galt:
- Jeg har tydeligvis altfor dårlig følelse på hvor langt jeg har løpt i myrdraget
- Jeg skal passere et høydepunkt til venstre for myrdraget, men tar av før jeg har sett det
- Jeg skal bare én høydekurve opp fra myrdraget, men registrerer tydeligvis ikke at jeg klatrer to

5. Treffer stien veldig tidlig, og skjønner da at jeg ikke har vært på 4, men dropper den og fortsetter. Nølende inn i skogen, men har brukbar følelse på hvor hjelpekurven går og finner posten greit.

6. Brukbart. Litt nølende mellom kollene før posten.

7. Brukbart. Kanskje litt unødvendig sving på myra med steinen, men det ser ut som den beste traseen. Litt nølende etter bekken.

8. Nøling gjennom det grønne før bekken. Greit etter det

9. Ganske bra, men konsentrasjonen svikter litt på slutten. Vil ha kontroll med hvor jeg er ift. kollen, men glemmer meg bort og holder på å løpe opp på kollen i stedet. Ikke helt våken, nei.

10. Stien fortsetter visst litt lenger enn kartet tilsier. Tett med trær langs stien, så jeg ser ikke at det går for langt. Skjønner det med en gang jeg kommer ut på myra.

11. Litt pysete på stien pga is. Litt nølende bortover myra mens jeg funderer på hvor jeg bør spring opp lia. Innser at jeg bør få med meg skrenten som et holdepunkt. Det går greit.

12. Bra

13. Bra

14. Bra. GPS-en er litt off midtveis her. Springer i myrkanten. Bra kontroll inn i posten med kryssing av de to første grøftene.

15. Litt slurvete retning etter myrdraget på hogstfeltet, men blir fint fanga opp den lille skråningen som leder inn i posten. (Ser også skrenten til venstre.)

16. Setter meg nesten fast i grøntfeltet i starten av myra. Kommer meg gjennom det og får kontroll med kompasset. Passer på å få med meg jakttårnet på venstre side. Akkurat der går jeg grundig på trynet i myra og triller rundt. Stabler meg på beina og tar et par skritt før jeg innser at jeg er på vei tilbake akkurat samme vei som jeg kom. Kommer meg på rett vei igjen, men inn i posten er jeg tydeligvis altfor slepphendt med kompasset. Styrer rett inn i feil søkk.

17. Her mister jeg fokus. Skal egentlig følge kanten av myra helt til hjørnet, men får et plutselig for meg at jeg har kommet til hjørnet altfor tidlig. Når jeg treffer på gjerdet, går det litt tid før jeg skjønner hvor jeg er. Utrolig, men sant. Fra myra og nedover går det greit.

18. Greit. Kankskje litt unødvendig med den brå retningsforandringen mot slutten, men det er for å at jeg skal være sikker på å treffe stien til venstre for skrenten.

19. Ikke verst, men har ikke noe bra driv over hogstfeltet på slutten. Blir litt stakkato.

MÅL: Setter meg noe fast i skauen når jeg skal kutte fra stien til veien.
Vis kommentarer (0)
 
Natt-mellom fra Saga (løype fra onsdagens nattrenn) (02.12.2018) Natt-mellom fra Saga (løype fra onsdagens nattrenn) (02.12.2018)