KKC Finale (24.10.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skjøla
Arrangør: NTNUI (TurbO)
Land: Norge
Disiplin: Nattorientering - jaktstart (med felless
Distanse: 7.49 km
Tid: 61:29
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 182
Går ut på fellesstarten. Litt kaotisk i begynnelsen, mye løping i kø. Kommer ikke skikkelig i gang med orienteringa. Etter 2. post kommer vi inn i mer åpent terreng, og jeg får veldig god flyt. Presser godt fysisk og holder fokus. Bra tempoveksling i det løypa endrer karakter på slutten med bratte skråninger og tett skog. Et godt gjennomført løp uten store feil. Må være det beste jeg har gjort i år.

1. Start på stien. Trangt gjenom skogen i starten. Får ikke lest kartet noe særlig før ute på myra. Litt svak kompassbruk over ryggen

2. Uoversiktlig i starten. Masse folk i kø. Bra over myra og ned søkket. Så blir det mer kø og stakkato-løping før vi kommer til stien. Mister stien litt oppå flata og er ikke helt sikker på hvor jeg tar av, men får kontroll med grøftene og den utydelige stien i skråningen.

3. Her begynner køen endelig å løse seg opp. Får opp farta på myrene. Oppover bakken på slutten er jeg litt uvøren med kompasset og kommer for langt til høyre. Leser meg umiddelbart inn ved hjørnet av hogstfeltet. Traseen er rask, så tidstapet er minimalt.

4. Bra. Det er tungt oppover myra, men jeg presser på og kommer meg i front av klynga.

5 (8 på kartet). Det er litt tungt å løpe i skogen, så jeg bruker myrene oppover. Dårlig retning på slutten.

6 (9). Springer på kompasskurs. Prøver å få med meg noen detaljer på vei over myra, men ser egentlig ingen sikre holdepunkter. Blir litt nøling pga det. Får grei kontroll på posisjonen ved kryssing av stien og grøfta. Ser at jeg kan få en enkel inngang ved å bruke myrene på nedsiden av skrentrekka. Det fungerer bra.

7 (10). Bra. Bruker blikket og ser detaljer langt frem. Vet akkurat hvor posten er lenge før jeg kan se den.

8 (11). Bra retningsløping på høyden og plukking av detaljer underveis.

9 (12). Effektivt ned til myra. Har egentlig tenkt å gå rett på etter steinen midt på strekket, men mister litt følelsen på myrene og nøyaktig hvor jeg er, så jeg styrer ned mot myra nedenfor for å få en trygg inngang.

10 (6). Bra

11 (7). Bra. Må ut i kanten av myra, da det er vanvittig bløtt lenger uti.

12. Bra.

13. Effektivt ned i søkket og ut på stien. Får en liten stopp ved bekken for å lese nøyaktig hvor jeg er.

14. Bra retningsløping. Får med meg kollene underveis og har full kontroll inn i posten. Tempoet går noe ned her, litt fordi det er noe mer krevende orientering, men også fordi jeg har tatt igjen en jente-klynge, så jeg blir løpende i kø.

15. Fryktelig bratt ned lia. Følger køen gjennom dalen og avanserer oppover på andre sida. Første jenta i klynga drar for langt til venstre, så jeg skjærer ut mot høyre. Kontroll over grøfta og kollen. Får den hvite passasjen derfra, og så perfekt retning ned i posten.

16. Bra gamping på stien. Litt nølende etter at jeg tar av fra stien, før jeg får kontroll med bekken. Så er det rett i.

17. Runder kollen som planlagt. Stopper opp når jeg kommer til toppen av en bratt skråning jeg ikke er forberedt på. Stopper opp et øyeblikk og leser kartet og innser at det er helt korrekt.

MÅL: På kanten til hasardiøs løping ned bakken mot mål...
Vis kommentarer (0)
 
KKC Finale (24.10.2018) KKC Finale (24.10.2018)