Gimse by night (26.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Gimse / Melhus
Arrangør: Melhus IL
Land: Norge
Disiplin: Mellom - natt
Distanse: 4.65 km
Tid: 32:55
Gj.sn. HR: 158
Maksimum HR: 174
Gimse by night har i løpet av kort tid blitt et populært nattløp. Audun har satset på et konsept som mange synes er artig - nattfellesstart med sommerfuglgaflinger. I år med 100 løpere i A-løypa og mye moro ute i det lille terrenget som er veldig godt egnet til konseptet. 4-5 grader, plenty regnvær, litt vind og tordenskrall rett før start hindret ikke god stemning!

S-1: Mange som er ivrig ut fra start, og jeg sliter med å få lest kartet skikkelig før det er tid for å ta valg. Blir derfor med på en liten krok ut til høyre opp mot et gjerde, ned og rundt dette, opp til snuplassen og deretter inn i myrdraget. Her er det litt vanskelig å passere løpere, men forsøker å jobbe meg framover i feltet opp mot posten. Veivalget via stiene til venstre for streken og videre inn mot posten via ryggen er nok minst 20 sek raskere. Taper i tillegg 15 sek på virring før myrdraget.
1-2: Kurs, og god hjelp av mange løpere foran meg.
2-3: Ingen rett foran meg som skal ha min runde. Forsøker å holde retningen over myra, og ser en post når jeg krysser stien. Løper innom for å få bekreftet at det er 15.post og at jeg har kontroll. Knoter i tett skog inn mot posten. Plan om å komme inn i posten via det hvite, men er for utålmodig og knoter i det grønne i stedet. Taper 20-30 sek.
3-5: OK
5-6: Slurver med retningen, men myrkanten er tydelig, så leser meg raskt inn. Tap 10 sek.
6-7: Dagens vanskeligste post. Er klar over det, men fikser det ikke. Har full kontroll midtveis der stien krysser bekken. Retningsløpingen inn til posten får jeg ikke til. Grønnfelt og natt er vanskelig! Drar ut til stien og gjør nytt forsøk på kursing inn i skogen. Finner den nå, men har god hjelp av andre løpere på vei inn til posten. Tap 30 sek
7-8: OK
8-9: Får en liten krok inn i posten. 5 m ekvidistanse på 1:5000 kart er litt uvant. Taper 10 sek.
10-11: Dårlig retning igjen, og tror jeg er på kollen til venstre for posten når jeg kommer til kollen i grønnfeltet. Leser meg inn ved den farlige myra. Taper 1 min.
11-12: OK
12-13: Dårlig retning igjen, må stoppe opp og sikre at jeg får posten. Tap 10 sek.
13-19: Løper bra i denne perioden og har lite tidstap. Vi er en gjeng på 5-6 personer sammen her som drar nytte av hverandre.
19-20: Dårlig trase i det mørke grønne, og tar litt unødvendig høyde til stien. Går fort på stiene inn mot bebyggelsen og posten, og jeg er på etterskudd når vi skal "ta" posten. Løper opp på feil kolle, og må krysse to skrenter og et gjerde for å komme riktig. Tap 30 sek.
20-21: Ser de andre løper Nordover fra posten, jeg tror venstre lønner seg. Gjennomfører dårlig, og kommer inn til siste rett bak "klynga mi".

Farta var ikke helt på topp, men har 3,5 minutter bom så farta var for stor for ferdighetene. Er dårlig til å løpe på retning, og straffes for det i diffuse terreng - noe som forsterkes på natt.

Var uggen før start, og sleit fysisk i løpet. 39,5 i feber når jeg kom hjem så var kanskje ikke så lurt å starte. Artig var det likevel.
Vis kommentarer (3)
 
Gimse by night (26.09.2018) Gimse by night (26.09.2018)