Veteranmesterskapet Lang H45 (08.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Smerta / Ski
Arrangør: Ås, Kolbotn, Skimt
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 9.53 km
Tid: 69:44
Gj.sn. HR: 149
Maksimum HR: 173
Mona skulle turne NC 15 min fra samlingsplass på ettermiddagen, så det passet med et o-løp på formiddagen. Fikk bryne meg på et veldig fint, men (for meg) veldig krevende terreng!

S-1: Runder for mye og taper mye i det lysegrønne som var ganske dårlig løpbart. Mister kontrollen inn mot posten og nøler meg fram.
1-2: Skulle ut til høyre å få grøfteknekken. Bommer på grøfta og følger i stedet grøfta som går på tvers av strekket. Sjekker etterhvert kompasset og skjønner tegninga. Knoter inn i posten og tar litt tid før jeg får øye på den, var godt skjult endel av postene i dag...
2-3: Rett på på grov kurs var greit. Slurver når jeg kommer til "gulkollene" rett før posten og drar ut til høyre. Må fintenke litt før jeg drar over til riktig sted.
3-4: Har kun en dårlig/vag plan og blir straffet for det. Veit hvor jeg er når jeg krysser kraftlinja, men er upresis derfra og drar for langt ned. Går ned for å ta meg inn, og er vel litt heldig som finner posten direkte når jeg går opp igjen. Vanskelig post uansett, men tror det hadde vært bedre og gått høyere i lia og vinklet ned til posten etter siste hjelpekolle.
4-5: OK, men kunne rundet litt mer ut fra posten.
5-6: Litt mye vingling på strekket på grunn av dårlig retning og mye rusk i terrenget. Kontroll ved grøftene rett før posten, men slurver med retningen når jeg skal ta posten. Går helt rundt for meg når jeg ikke finner posten med en gang, tar feil av retningen og leiter i lia med feil helling. Skjønner det etterhvert og drar tilbake i det jeg håper er riktig retning. Har flaks her og løper rett på posten min. Taper mye her (over 3 min)
6-7: Tror veivalget mitt i hovedtrekk er bra. Burde ha ventet med å løpe ned til bekken ut fra posten, men var litt på defensiven o-teknisk og følte for å gjøre ting enkelt nå... Halvveis slurver jeg igjen litt med retningen når jeg skal krysse myra over mot den store stien. Inngangen var kontrollert og grei, selv om jeg nølte unødvendig mye siste 100 m.
7-11: Bra, og bedre kontroll nå.
11-12: Nok en gang løper jeg uten kontroll med retningen. Driver av mot sør når jeg skal krysse mellom stiene. Er veldig forsiktig ned mot posten, og blir usikker da jeg ikke ser noe høydepunkt. Viser seg at det er godt innpakket i storvokst skog og at posten også her var litt vanskelig å få øye på.
12-13: Har egentlig kontroll, men ser steinen som er tegnet som blokkfelt og løper opp dit for å sjekke... Typisk for et løp der selvtilliten ble vasket bort tidlig i løpet.
13-M: OK
Vis kommentarer (0)
 
Veteranmesterskapet Lang H45 (08.09.2018) Veteranmesterskapet Lang H45 (08.09.2018)