Jukola 2018, 4. Etappe (17.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hälvälä, Hollola
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 4.
Distanse: 9.51 km
Tid: 78:52
Gj.sn. HR: 169
Maksimum HR: 192
Jukola 2018. Klarer ikke å få sovet et sekund tidligere på kvelden og natta. Mye av grunnen til dette er nok de fantastiske løpene mine lagkamerater gjør. Når jeg går inn i vekslingsområdet litt over halvveis i 3. etappe, ligger vi som nr. 13. i rygg på Koovee. Desverre gjør Albin noen feil på slutten av sin etappe. Likevel går jeg ut topp 30, sammen med TP. Det ser ikke ut til at jeg hadde funnet satellittene før 2. post.

Til 1. post løper jeg svært passivt og et dårlig rundtveivalg på stien til venstre for hogstfeltet. Har kontroll på stikrysset med den store steinen ved siden av. Godt å komme igang på en bra måte.

Til 2. post går jeg bar på retning til jeg treffer stien akkurat der jeg hadde tenkt, ved figurgrensa atmed hogstfeltet. Ser meg til venstre og ser at Tampere løper litt lengere inn i skogen. Skjønner at han må ha gjort en liten feil, men blir fornøyd med at jeg må ha holdt et greit høyt tempo. Velger å orientere selv istedenfor å satse på at vi hadde samme gafling. Det viste seg å være en gedigen tabbe. Tror GPS-en lyver litt med hvor jeg tok av fra hogstfeltet, tror jeg gjorde det omtrent ved den lille steinen. Mener jeg leser rett idet jeg passerer den store steinen som liger i skillet mellom hvitt og grønt. Likevel klarer jeg ikke å konsentrere meg godt nok til å ta posten, Glir forbi på høyre side, og blir stående å klø meg i hode mens jeg ser leg etter leg med GPS-vester dundre forbi. Til slutt bestemmer jeg meg for at jeg må tilbake til der jeg har full kontroll, og klarer å ta posten etter rundt 5 minutter. En svæært kjip måte å starte løpet på.

Videre løper jeg godt og kommer sammen med Basseland og IFK Göteborg 2. og løper sammen med disse et lite stykke. Vi går på en bom på 7., på grunn av unøyaktighet og dårlig retning. I gaflingene ved 8. og 9. kommer jeg alene, og slik blir det også på de neste postene. Da løper jeg ikke med noen god følelse. Føler ikke at jeg klarer å danne meg et godt bilde av hvordan kurvebildet ser ut, og det går sakte framover, samtidig som jeg stadig gjør små feil. Får besøk av TuMe over hogstfeltet mot 14. men vi har forskjellige gaflinger der. Tar av stien ut fra 14. for tidlig som gjør at jeg taper litt tid her også. Selv om jeg har gjort store feil tidligere i løypa så gjenstår fortsatt den største feilen til 16. Nå er jeg lei, sliten og irritert, og har skiftet fokuset til å komme meg i mål. Har kontroll på flata etter at jeg har tatt ev stien, men er ikke nøye nok med retningen. Jeg tror at jeg ligger i kanten av gropa, noe jeg tydeligvis ikke gjør. Etter det tror jeg at jeg vinkler til venstre for å ta posten, noe jeg tydeligvis ikke gjør. Løfter blikket og ser en post som jeg tror er min, noe den tydeligvis ikke er. Stempler på gropa som ligger sør-vest for steinen jeg skulle ha. Vet ikke helt hva som skjedde i hodet mitt, men av en eller annen grunn kan jeg ikke ha sjekket koden på denne posten. Idiotisk, amatørmessig, dumt og latterlig er det ihvertfall. Ser ut som jeg har dundret rett forbi min post uten å tenke over det engang. Det sier vel noe om min mentale tilstand på dette tidspunktet.

Når jeg kommer i mål får jeg beskjed om å gå inn i rød sone. Jeg fylles av en blanding av fornektelse og frykt, som etter hvert går over i fortvilelse når jeg skjønner at jeg faktisk har stemplet feil. Jeg stikker til skogs for å brøle og grine i fred. Kan ikke huske på å ha hatt det så fælt etter et O-løp før. Tanken på at resten av laget hadde løpt så antastisk bra tidligere gjorde det ikke akkurat bedre. Resten av søndagen ble en tung dag.
Heldigvis er det ikke lenge igjen til første mulihet for å løpe gode O-løp igjen, under O-festivalen til helgen. da satser jeg på å sitte igjen med en bedre følelse.
Vis kommentarer (1)
 
Jukola 2018, 4. Etappe (17.06.2018) Jukola 2018, 4. Etappe (17.06.2018)