Jukola 1. Etappe (17.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: harpatti
Arrangør: Jukola
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 1.
Distanse: 15.18 km
Tid: 85:38
Gj.sn. HR: 185
Maksimum HR: 199
Fikk æren av å løpe 1. etappe i årets jukola, og gledet meg veldig på forhånd. Var rimelig sikker på at formen var god nok til å henge bra med, så da gjalt det bare å finne postene. Var forberedt på et langstrekk tl første, og ser at det går større stier på store deleer av strekket. Bruker mye av strekket på å jobbe meg opp i klynga, og går rett i min gafling. en bra start og jeg henger fortsatt bra med. Klareer desverre ikke å skru ned tempoet idet jeg begynner på det vanskelige partiet. Går i feil gaflig, og det går en del tid før jeg får tilbake kontrollen og finne posten. I tillegg blir det en litt mindre bom på posten etter.
Ikke den starten jeg hadde håpet på, og jeg merker at jeg nå ligger med folk som er alt for komfortable å løpe med. føler jeg løper meg opp i rekka med grei løping, selv om jeg ikke klarer å stole helt på meg selv på gaflingspostene på 6. og 9. mener jeg finner en god trassé og et godt veivalg på langstrekket. Blir her også positivt overasket over at det ikke går mer oppåver, skjønner det er fordi finner er litt for glade i hjelpekurver. får en svær klynge inn i posten, etter å ha orientert helt selv fra 3. post.
Føler jeg har løpt bra i en god stund nå, og ser at jeg nermer meg mål. går bra helt fram til 16. der seg jeg Malung OK, med startnummer 3, og blir litt for ivrig i den ryggen. slipper desverre kontakten både med kart og kompass, går på en større bom på den siste posten det går ann å bomme på. er mange løpere som passerer meg her, blandt annet Byåsen, Konnerud og Asker.

Det ble ikke den debutten jeg hadde håpet på, men det er ingen katastrofal etappe, selv om jeg hår ca. 8 min postbom. veksler som nummer 193, 13:46 bak teten. Den gode nyheten er at Laget gjør en kjempeinnsats, og startnummeret blir lvere neste år, selv om vi stilte med noe som kan minne om et ungt B-lag. lovende for framtiden:-)
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 1. Etappe (17.06.2017) Jukola 1. Etappe (17.06.2017)