10mila 8. etappe (30.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: lexby
Arrangør: IFK göteborg
Land: Sverige
Disiplin: stafett
Etappe: 8.
Distanse: 11.2 km
Tid: 73:09
Gj.sn. HR: 106
Maksimum HR: 192
Går å legger meg etter at storebror har gjennomført en kanonetappe av dimensjoner, og håper og tror at dette kan bli en særdeles bra og artig stafett. Dessverre ser jeg når jeg ligger i soveposen kl. 03:00 i noe som måtte ha vært 44 miusgrader, at vi ligger et godt stykke bak skjema, etter en del bom og dårlig form gjennom natten. Begynner å varme opp ut ifra den tiden Kjetil bruker på starten av sin etappe (han løp forøvrig kanonbra fram til 10 km). Blir godt med oppvarming da Kjetil skader seg på slutten av etappen, og taper mye plasser på slutten. Går uheldigvis ut alene, noe jeg ikke hadde sett for meg i dagene før.

Hadde en mistanke om at det var et langstrekk til 1. etter litt småtitting på GPSer på morgenkvisten. Føler likevel ikke at jeg får en så god start med mye nøling og dårlige trasséer. Kommer meg etter hvert opp på stien som var planen og derifra inn i posten holder jeg et greit tempo. Ser i etterkant at jeg er litt for optatt av stiene gjennom hele løypa, da det ikke går vesentlig saktere oppå ryggene og høydene. Dette gjelder også til første, da jeg mener jeg kunne ha gjennomført strekket raskere ved å stole mere på retningen enn ledelinjene, samtidig som jeg kunne plukket detaljer.

Til 2. og 3. føler jeg at jeg sliter med å holde en bra flyt i terrenget, g taper en del tid på det. Drar over kollen til andre i frykt for at det skal være lite framkommelig langs myra. Holder heller ikke et høyt tempo over kollen da jeg igjen er for opptatt av stiene.

Inn i 3 har jeg egentlig stålkontroll idet jeg går opp skrentrekka, men jeg teller feil antall søkk og drar over posten. Ser en post lengere opp, og løper bort til den, uten å tenke på at den ligger på en stein, og ikke et søkk. Hodeløst. Når jeg snur og tar meg inn igjen ser jeg en type fra linkjøping dra ut fra posten, og blir forbannet på meg selv for å ha latt den ryggen passere meg uten at jeg fikk helt kontakt. Løper til fjerde mens jeg ser ryggen hans, men klarer aldri å ta inn på noe, og må desverre se at det sorte lokomotivet på hans rygg ble mindre og mindre. Ser aldri noe mer til den ryggen da jeg tar et annet veivalg til 6.

Velger å dra rundt høyre til 6. fordi jeg merker at jeg har mer å gi på vei enn i skogen, der jeg enda ikke har funnet en god flyt. Tror i utgangspunktet ikke det er så dumt, men enda en gang mener jeg at jeg hadde tjent på å holde en rettere linje inn i posten enn å følge del lille stien. Men å velge sti framfor terreng er en sikkerhet på å gå reinere, og der er vel greit på stafett.

Inn i 6. ser jeg en kjent grønn og hvit drakt som jeg hadde sett dratt ut en stund før meg, og jeg er glad for å konstatere at jeg har gjort mitt for å ende høyere opp på resultatlista enn heming. (Den duellen gikk ikke freidigs vei akkurat) :-( Fryktelig fornøyd med retningen til 7.

Til 8. kommer den andre postbommen, da jeg tror jeg løper mye nærmere kollen enn jeg egentlig gjør inn i posten. Går ca. 1 minutt der. Kunne også optimalisert strekket en del ved å holde en rettere linje midt på strekket. På dette tidspunktet av løypa hadde jeg begynt å ta igjen en del folk, og det var artig å se at jeg begynte å få et hengende slips av løpere i min rygg. Etter at jeg tok av fra stien på vei mot 6. følte jeg at jeg hadde en bedre fly i terrenget, og det var fryktelig morsomt å løpe de siste postene. Følte jeg fikk trykket bra på mot 9. og merket at de 4-5 personene slet med å henge på. Ut ifra 9. ser jeg mange nye folk, og noen med turkis startnummer, som betydde 8. etappe. Nøler litt inn i 10., men ikke nevneverdig tidstap.

Ut på jordene mot mål føler jeg at jeg har en del å spa på med, og at jeg gjerne kunne løpt 2-3 kilometer til. Forhåpentligvis får jeg mulighet til det etter hvert. Alt i alt gjennomførte jeg en godkjent etappe, selv om den ikke ble helt som jeg hadde forestilt meg på forhånd da jeg måtte orientere hele etappen alene.

Etter et skuffende tio er freidig revansjelysten som får før Jukola om noen måneder og tio neste år.
Vis kommentarer (0)
 
10mila 8. etappe (30.04.2017) 10mila 8. etappe (30.04.2017)