Reportasjer fra Tordenskioldløpet 2010

Anne Nevin var raskeste dameløper

Hun syns at løpet gikk greit, men kjente godt at årets trasè var tyngre enn den ordinære. Hun antyder at det kanskje kunne ha gått bortimot minuttet raskere med den vanlige 10-kilometeren. Likevel er hun alt i alt kjempefornøyd med kveldens løp.

Ola Sakshaug (t.h.) og Terje Olsen raskest

Det var Ola Sakshaug frå Selsbakk som holdt størst fart gjennom den noe endrede Tordenskiold-løypa på Lade i kveld. Han likte den tunge løypa godt og vant en overbevisende seier på tida 32.30. Terje Olsen ble klokket inn på 33.06.

"5-kilometeren"

5-kilometeren i årets løp var nok ganske mange meter for lang, men vinneren Lars Hyttehaug gjennomførte i fin stil på drøyt 20 minutter. Han kjente seg litt stiv i beina pga lite løping hittil i vår, men var ellers godt fornøyd. Lars er primært skiløper, og bruker løp som dette som "hardøkter" i skitreninga.

Marthe Olsen

er friidrettsutøver i Byåsen IL og 14 år. Hun kom først i mål av jentene som løp 5 km.

Espen Fiskum og Stian Bergersen

har nettopp løpt seg inn til 5. og 19. beste tid i årets Tordenskioldløp, og nyter vårværet på Lade. Begge er brukbart fornøyde med løpet sitt, men mener at helgas tøffe Tiomila-etapper "sitter i beina" fortsatt. De løp begge den svenske orienteringsstafetten for NTNUIs o-gruppe.

Disse to karene fra DnB NOR

har løpt Tordenskioldløpet for første gang. De har ca 30 kollegaer som også har løpt i kveld, og etterpå skal det bli diverse sosiale aktiviteter på hele gjengen. Både startnummer 224 Marius Hovde fra Trondheim og startnummer 239 Håvard Silseth fra Steinkjer hadde ambisjoner om å løpe på 45 minutter . Sistnevnte greide det, mens Hovde måtte så vidt over 46 minutter. Neste år skal han greie 45..

Her er Tordenskiold selv

Her er Tordenskiold selv og en ung 5km-deltaker fra Utleira fotografert inni Autronicahallen.

- Grete Berge Owren