NM Langdistanse (07.09.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Distanse: 18.53 km
Tid: 126:46
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 191
Planen før løpet var å lese kartet hele veien og gjøre det sikkert.

1. Var aldri i tvil om veivalget til 1. post: Kommer meg nære posten med lav risiko, kan holde høy fart og posten blir enkel. God åpning.
2. Skjener ut litt over hogstfeltet. Blir mer kjemping gjennom behaglige traseer enn kompassløping. Skjønner det raskt og får rettet meg inn slik at jeg får den planlagte inngangen til posten.
3. Plukk
4. Velger sikkert igjen, er litt mer i tvil her, men holder meg til planen og takker og bukker for muligheten til å løpe på vei. Usikker på om det var lurt å kutte forbi vannet i starten av strekket. Vurderte å løpe vei for å ta posten bakfra, men hadde lyst til å løpe litt i terrenget også.
5. Plukk
6. Ser en trase opp stupene/skrentene og tar den uten å se på kartet og taper litt på at jeg går opp litt for tidlig her.
7. Varsellampene blinker. Tenker at her er det potensiale for en storbom. Kjører ekstremt safe med å løpe under skrentene for å ha full kontroll på høyden inn mot posten, og forserer skrålia med håndbrekket på.
8. Planen er vei rundt venstre nok en gang. Gaute Friestad kommer dampende ut av 7. post og passerer meg ned mot første skrentrekke (har litt å hente i utforbakkene fortsatt). Føler vi er på vei på samme veivalg og styrer litt etter ryggen hans mens jeg leser på hvordan jeg skal ta de neste postene. Får ikke med meg at vi svinger over 90 grader og tror egentlig vi har kommet til søkket lenger nord. Taper en del her + at jeg må krangle med fler hogstfelt før jeg kommer opp på veien. Rekker å knyte skoa på 8. post før Gaute kommer igjen da han velger å kutte fra Gutterødkasa istedet for å fullføre veien rundt. Får også et glimt av Sindre som startet 4 min foran langs veien før vi tar opp til 8. post.
9. Nøler veldig bortover flata og får ikke helt kontroll på vegetasjonsgrensene.
10. Tror jeg har kommet ned i dalen for langt til høyre og klatrer opp på det jeg tror er kollen posten skal ligge på. Skjønner tegninga forholdsvis raskt. Ryker litt tid her og.
11. Er bankers på at jeg ikke skal starte ut rett på. Velger å gå ned på veien til venstre og fortsette rett på. Hadde jeg sett at det gikk en sti i store deler av dalen til høyre hadde det nok blitt vurdert nøyere. Kunne nok med fordel ha løpt direkte ned på stien fra posten, ble en del stanging i hogstfeltene.
12-13: Koll
14: Havner et lite knepp lenger til venstre enn planlagt på begynnelsen av strekket.
15: Planke
Sisterunden: Blytungt. Kommer litt lenger opp enn planlagt på 16. Ellers er beina bare sluttkjørte.

Vis kommentarer (0)
 
NM Langdistanse (07.09.2017) NM Langdistanse (07.09.2017)