Snart ny Tur-O sesong!

Varmegradene på dagtid nå gjør vel at flere begynner å pusse støv av kompasset – og årets utgave av Freidigs Tur-Orientering forventes å være på plass hos salgsstedene i løpet av uke 16. Vi kan friste med 4 områder i Bymarka – fra Tømmerdalen og Herbernheia i nord, via Våttakammen og Bakliåsen til områdene fra Rønningen mot Sæteråsen i sør. I tillegg er det også i år 3 stk mini-Tur-O, med poster ved Kobberdammen, Theisendammen og på Ringvål.

Planen er tidlig start 1. mai, men følg med på nettsida, så skal vi oppdatere om det blir før eller etter, avhengig av snøsmeltinga. Alle poster planlegges plassert i terrenget før 20. mai.

Salgsstedene er som før: Axel Bruun’ sportsforretning i midtbyen, Norli  bokhandel på Byåsen Butikksenter, Shell-stasjonen ved Granåsen og HankSport, som nå er å finne ved Solsiden.

 

Adelskalenderen 2017

Adelskalenderen for Freidigs Tur-Orientering er oppdatert med innsendte kontrollkort for 2017-sesongen. Meld fra via turo@freidig.idrett.no hvis du ser feil eller mangler.

Adelskalender 2017

 

Freidigs Tur-orientering for 50. gang i 2017!

Freidigs turorienteringspakke består i år av 3 orienteringskart fra ulike deler av Bymarka, samt 3 spesielle kart for Mini-Tur-O. I tillegg har vi lagt inn et historisk kart, nemlig en kopi av kartet som ble brukt i 1968. Noen av postene fra den gangen er også med i årets opplegg. I pakken finner du videre kontrollkort for Mini-Tur-O og vanlig Tur-O med postbeskrivelser, og der skriver du postkodene etter hvert som du besøker postene. I år står de ute fra april / mai til september / oktober (spesifisert på info-ark og kontrollkort). Vi vil melde fra på nettsiden etter hvert som postene kommer på plass. Merker og premier til ivrige orienterere kan du få tilsendt når sesongen er over.

Kjøp tur-o-pakken!

Tur-O-pakken for 2017 koster kr 300 i butikk, og er nå lagt ut på alle salgssteder:

  • Axel Bruun Sport, Prinsens gt. 30
  • Shell Granåsen, Leirbrua
  • Norli bokhandel, Byåsen butikksenter
  • HANK Sport, Falkenborgvegen 38

 

Merk at du må bruke kontanter ved kjøp hos Shell Granåsen.

Tur-O-pakken koster kr 350 ved bestilling på nett. Du kan bestille på epost til turo@freidig.idrett.no, og vil da få melding om hvordan du skal betale. Når betaling bekreftes, sender vi pakken med en gang.

 

Klippekort på nett

Det er nå mulig å registrere postbesøkene på nett og følge med i egen og andres sanking av poeng. Se turorientering.no.

Adelskalenderen

Her finner du Adelskalenderen, oppdatert etter sesongen 2016.: Adelskalender 2016

 

Freidig har lansert turorientering i Oppdal!

I forbindelse med O-festivalen har Freidig lansert Tur-O også i Oppdal.  70 poster er satt ut i områdene Kåsen / Ålma / Skytebanen og ved Gjevilvasshytta, og disse vil stå ute fra 25. juni til 22. september. 30 poster inngår i såkalte «grønne turer», det vil si at de er på nybegynnernivå – et godt turtips for bl.a. barnefamilier. Men det finnes også utfordringer for de mer O-vante! Velkommen til fantastiske O-terreng i Oppdal!

Konvolutter selges på Gjevilvasshytta og hos VPG i Oppdal sentrum. I løpet av neste uke vil vi også selge Tur-O Oppdal hos Axel Bruun i Trondheim. Konvoluttene koster 200 kroner og inneholder 4 kart. Enkeltturer kan som ellers lastes ned fra turorientering.no. Merk at poengberegning og premiering for Oppdal og det ordinære opplegget i Trondheim holdes separat.

 

Andre tilbud om turorientering i våre nærområder

Flere av våre naboklubber (Malvik, Melhus, Trollelg og Wing) har også turorientering i Trondheims nærområder. Byåsen IL arrangerer Skijeger’n som er turorientering på ski i vinterhalvåret. Informasjon om disse finnes på turorientering.no