Mini-Tur-O Theisendammen – Poster som er tatt ned

Vi har tatt ned postene på Blyberget (T4, T5, T6) etter krav fra grunneieren. Kodene for disse postene er slått opp på T3 og T7, slik at de som går runden får med seg alle poengene.

Vi beklager det inntrufne, men det er ikke alle som har forstått Friluftslovens klausul om rett til fri ferdsel i utmarka.

50-årsmarkering ved Theisendammen

Freidig Tur-O ønsker alle turorienterere som har lyst velkommen til en uformell feiring av 50-år med turorientering!

Egentlig burde vi vel lagt feiringen til Post 50, men vi fant ut at oppmøtet antakelig blir større hvis vi velger en mer sentralt beliggende post: Derfor er det «åpent hus» på Post T3 (mini-tur-O ved Theisendammen) Torsdag 13. september kl. 18-19.

Vi tar med kaffe og saft samt noen sjokoladebiter, så håper vi å se flere av dere som jakter postene våre i skogen hele sommeren, som kanskje har noen gode tur-O-historier å delle, eller noen synspunkter på hva som kan gjøres bedre de neste 50 år…

Årets turorientering i Oppdal 

Freidig arrangerer i likhet med i fjor også turorientering i Oppdal. I år er det 50 poster, 40 i området Ålma / Kåsen på østsida av sentrum, og 10 poster ved Gjevilvatnet. Flere av postene kan kombineres til turer som både er barnevennlige og velegnet for nybegynnere, men en del vil også være høvelige utfordringer for mer erfarne tur-orienterere.

Konvolutten med 3 O-kart koster 100 kroner og er til salgs hos VPG og Intersport i Oppdal sentrum, samt hos Axel Bruun i Trondheim. Alle postene er satt ut og vil bli stående t.o.m. søndag 23. september.

Du kan også bestille på epost til turo@freidig.idrett.no, og vil da få melding om hvordan du skal betale. Hvis vi må sende med post, blir prisen kr 150. Når betaling bekreftes, sender vi pakken med en gang.

Se også informasjon om vår turorientering via disse lenkene: Bymarka og Oppdal.

Tur-O sesongen 2018 i Bymarka

Alle postene er nå ute.

Postene er fordelt på 4 kart i Bymarka: Tømmerdalen (post 1-45), Våttakammen (post 46-65), Bakliåsen (post 66-85), og Sæteråsen (post 86-105).

I tillegg er det også i år 3 stk mini-Tur-O, med poster ved Theisendammen (T1-T10), Kobberdammen (K1-K10)  og på Ringvål (R1-R10).

Merk at kartutsnittet for Kobberdammen har målestokk 1:7500 (som de andre mini-tur-O kartene) og ikke 1:10000 som det står trykket på kartet.

Post 64 i Våttakammen ligger dessverre i et område der kartet er mangelfullt synfart.  Posten finnes enklest fra stikrysset SV for posten, via steinen i postringen.  Men vær obs på at både steinen og posten ligger litt lengre opp i lia (20-30 m) enn det kompasskursen viser.

I vinter har det kommet et anlegg for frisbeegolf i Trollamarka, som ikke har kommet med på kartet enda. Post 12 ligger midt i anlegget. Vennligst ta hensyn til frisbeegolferne og deres spill (så viser de sikkert hensyn til deg).

 

Post i nærheten av Garnisonsmyra

 

Kjøp tur-o-pakken!

Tur-O-pakken for 2018 koster kr 300 i butikk, og er nå lagt ut på alle salgssteder:

  • Axel Bruun Sport, Prinsens gt. 30
  • Shell Granåsen, Leirbrua
  • Norli bokhandel, Byåsen butikksenter
  • HANK Sport, Dyre Halses gt 1A

Hos Shell Granåsen og Norli kan du bruke VIPPS.

Du kan også bestille på epost til turo@freidig.idrett.no, og vil da få melding om hvordan du skal betale. Hvis vi må sende med post, blir prisen kr 350. Når betaling bekreftes, sender vi pakken med en gang.

Klippekort på nett

Det vil være mulig å registrere postbesøkene på nett og følge med i egen og andres sanking av poeng.  Se turorientering.no

Andre tilbud om turorientering i våre nærområder

Flere av våre naboklubber (Malvik, Melhus, Trollelg og Wing) har også turorientering i Trondheims nærområder. Byåsen IL arrangerer Skijeger’n som er turorientering på ski i vinterhalvåret. Informasjon om disse finnes på turorientering.no

Adelskalenderen 2017

Adelskalenderen for Freidigs Tur-Orientering er oppdatert med innsendte kontrollkort for 2017-sesongen. Meld fra via turo@freidig.idrett.no hvis du ser feil eller mangler.

Adelskalender 2017